agenda

Te verwachten:

Boekpresentie van het Speaking Of__  project in samenwerking met Eva Pel

Nadere informatie volgt.

'Poster'

^

^

Lezing4

SPEAKING OF prints & patronen

Een avond over communicatie, textiel en de nalatenschap van Seth Siegelaub

met bijdragen van Annesas Appel, Lucas Hoeben en Eva Pel

Kunstenaars Lucas Hoeben en Eva Pel gaan in vier avonden bij 37PK in op de nalatenschap van Seth Siegelaub (1941-2013) en zijn betekenis voor de hedendaagse kunst en cultuur. Donderdag 23 september vindt de eerste editie plaats.

Seth Siegelaub doorliep een wonderlijke reeks loopbanen, door zich in de jaren ‘60 in New York te manifesteren als curator van conceptuele kunst, om in de jaren ‘70 in Parijs een uitgeverij van links-radicale literatuur op te richten. Eind jaren 80 vestigde hij zich in Amsterdam alwaar hij zich ontpopte als een verzamelaar van historische textiel.

SPEAKING OF is een langlopend project waarin Lucas Hoeben en Eva Pel het belang van Seth Siegelaub voor de hedendaagse kunst en cultuur onderzoeken. Zij doen dit in dialoog met een veertigtal andere kunstenaars en experts.

In vier avonden – in september, oktober, november en januari – wordt met steeds een andere gast-kunstenaar één aspect van zijn nalatenschap belicht. Op deze eerste avond staat Siegelaub’s fascinatie voor textiel centraal, gastkunstenaar is Annesas Appel. Hoe ontstond zijn belangstelling voor Perzische tapijten en historische textiel? Wat waren zijn achterliggende motieven? Maar vooral ook: welke lijnen zijn er te trekken tussen zijn geschiedenis en kunstenaars in de huidige tijd, die zich bezighouden met textiel en met patronen?

^
^

IMG_0393

^
^

Soms Veel Wereld

30 mei
t/m
04 juli
2021

Soms komt er opeens zoveel wereld op je af. Dat kan in een stad zijn waar je nooit eerder bent geweest, of juist in de natuur. Galerie Espace Enny en kunstenaar Ronald Ruseler hebben een tentoonstelling samengesteld waarin de galerieruimte even heel veel wereld herbergt: van de woestijn tot diep in het universum. Onderling heel diverse kunstenaars scheppen gezamenlijk een tijdelijke biotoop van schilderijen, tekeningen, installaties, animatiefilms en objecten. Dat zorgt voor een veelvoud aan indrukken waarin de bezoekers hun eigen ontdekkingsreis kunnen uitstippelen.

Kunstenaars
Sam Hersbach, Lucas Hoeben, Marianne Lammersen, Josje Peters, Ronald Ruseler en Robbert Weide.

^
^

Zomersalon 2021 uitnodiging .pdf

TGC000

THE GREAT CURVE

Groepstentoonstelling. Curator Lucas Hoeben & 37PK mrt Lucas Hoeben, Federico Murgia, Petra Hart, Eric Martijn, Veerle Thoben, Guido van de Werve.

37PK, Haarlem

b

VTAS00

Groepexpositie in het Provinciehuis in Haarlem met: LUCAS HOEBEN, ALINA LUPU, DAAN BROUWERS, KARIEN BREIJERS, LIZA PRINS, RALPH DE JONGH, VICKA STRUBEN Curator: KARIEN BEIJERS

b

b

Flyer

LUCAS HOEBEN BOOTH REUTEN GALERIE
ART ON PAPER 2019

bb

b

NEXT:

19/5/2019 1 JAAR ROKOKO

een performance van ROKOKO 17:00 uur Reuten Galerie Amsterdam Prinsengracht 510

BE THERE!

UitnReuten

Haarlemse Herfst

IMG_1613

AUTO10

AUTOMOBILIA

ROKOKO

een tentoonstelling van Lucas Hoeben en Eric Martijn / Een installatie voor Horizonvertikaal aan het Spaarne in Haarlem

Appartement05

 

IMG_1217

FIRST THINGS FIRST Een tentoonstelling van Lucas Hoeben in samenwerking met Eric Martijn in een leegstaand appartementencomplex op het Oosterdokseiland in Amsterdam

FEBRUARI 2018

 

 

thisartfairLucas Hoeben in samenwerking met Eric Martijn. This Art Fair Beurs van Berlage Stand 450

IMG_1182

Berlage09

X

X

X

Studio-Onvervalst

Multiple

Castellvm Aqvae

Feestelijke opening tentoonstelling :: za 28 oktober 11:00 door Joost Swarte
Castellvm Aqvae, Hoge Duin en Daalseweg 21 b, Bloemendaal

Open :: za 28 en zo 29 oktober 11:00 – 17:00
za 4 en zo 5 november 11:00 – 17:00 tijdens de Haarlemse Kunstlijn

De tentoonstelling ‘Multiple’ in Castellvm Aqvae laat een compleet overzicht zien van alle gelimiteerde oplagen die tot nu toe zijn vervaardigd. Een gevarieerd aanbod van een hedendaagse – voornamelijk abstracte – beeldtaal. Elk werk is gesigneerd en genummerd door de kunstenaar.
Van alle werken zijn nog exemplaren te koop in zeer beperkte oplage.
De tentoonstelling wordt op feestelijke wijze geopend door Joost Swarte,
waarin hij een exclusieve verrassing zal onthullen voor het publiek.

U bent van harte welkom.

Vincent Uilenbroek | Studio Onvervalst
Harry Swaak | Castellvm Aqvae

 
Met werk van: Tom Abbink, Matthew Allen, Marcel van den Berg, Rob Bouwman, Erik de Bree, Sigrid Calon, Aquil Copier, Peter Fengler en Koen Delaere, Tijl Orlando Frijns, Lucas Hoeben, Geertje van de Kamp, Stefan Kasper, Joost Krijnen, Peter Lipton, Gijs van Lith, Harry Markusse, Joanneke Meester, Guido Nieuwendijk, Jan van der Ploeg, Sander Reijgers, Jochem Rotteveel, Simon Schrikker, Tonneke Sengers, Arthur Stokvis, Clary Stolte, Veerle Thoben, TRIK, Vincent Uilenbroek, Marjolijn de Wit en Michiel van der Zanden.

Foto uitnodiging door Sarah Dona

HV

 

 

Microsoft Word - PERPETUUM uitn. 2.docxReuten Galerie Prinsengracht 510 Amsterdam Opening 2/9/2017 16:00 uur

 

kaart1Opening za. 1 oktober van 16 tot 18 u de tentoonstelling is tot 13 nov. 2016

WO. t/m ZA. 13 tot 18 u en op afspraak 020-620 7537

Prinsengracht 510 1017KH Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

kaart2

 

 18-09-2016 – 23-10-2016  37 PK: LUW, een jubileumtentoonstelling Groot Heiligland 37 2011EP Haarlem Opening zondag 18-9 16:00 uur

 

 

ad

Lucas Hoeben presents “Drawing L.A.Raeven’s Love Has Many Faces” at the booth of Reuten Gallery. 

 

 

37PK: Appropriate Cartography

Appropriate cartography
18/03/2016-22/5/2016 In deze groepstentoonstelling brengt 37PK werken samen die met elkaar gemeen hebben dat zij in kaart brengen, een lijn aanbrengen. De werken blijven echter niet beperkt tot ordenen en traceren; de kunstenaars nemen in bezit, bedrijven een vorm van toe-eigening. Annesas Appel (Haarlem) toont ‘Atlas of Lines’ waarin zij officiële data, grenzen van landen, hun afstanden en de hoeveelheid landen waaraan een land grenst, onder de loep neemt. Het werk is een vertaling van codes van anderen en vormt op zichzelf weer een nieuwe codering. Lucas Hoeben (Haarlem) bestaat uit een kunstenaars-duo dat het landschap van de beeldende kunst inventariseert, categoriseert en onderzoekt, met name het systeem dat er achter schuilgaat. Zij tonen nieuw tekenwerk naar aanleiding van een video van L.A. Raeven en een performance van Roger Hiorns. Eva Pel & Claudia Doms (Amsterdam & Londen) tonen ‘Wonders of Nature’, een eigen versie van een 17e-eeuws manuscript dat na een grondige restauratie niet meer voor het publiek toegankelijk is. Met kopieën van prenten construeerden ze een nieuw verhaal geënt op het originele boek. Van Jasmijn Visser (Berlijn/Amsterdam) zal een voor-selectie te zien zijn uit haar nog lopende project ‘The Falklands Project’. Bij 37PK zoemt zij in op een deelaspect van dit project, de toe-eigening van The Falklands door Argentinië in uiteenlopende sociaal-politieke daden. Thomas Wildner (Amsterdam) toont enkele beelden uit zijn nieuwe serie Catastrophic Construct. De objecten zijn een driedimensionale vertaling van zijn ‘random walk’ tekeningen; het zijn daarmee gevouwen, onmogelijke wandelingen. De kunstenaars werken met het spanningsveld tussen controle en grilligheid, tussen systeem en intuïtie. Feitelijke, soms onpersoonlijke research gaat daarbij hand in hand met een individuele ambachtelijkheid in werkwijze.

open do t/m zon 12 – 17 uur 

 

 

 

Schermafbeelding 2015-11-11 om 15.22.44

Nieuwe Vide bestaat in 2015 precies twintig jaar. Om dat te vieren, pakt zij van 18 november t/m 7 december uit met een project van 20 eendaagse exposities van kunstenaars die een studio bij Nieuwe Vide huren of ooit hebben gehuurd.Op 22 november toont Lucas Hoeben, het samenwerkingsverband van Karla Hoeben en Martijn Lucas Smit, voornamelijk nieuw werk in Nieuwe Vide. Werk gebaseerd op tijdverloop en aanwezigheid, waarbij het getal 20 een centrale rol speelt.

22-11 | 17.00 – 23.00 | Nieuwe Vide | minckelersweg 6 | Haarlem

www.nieuwevide.nl